O problémech nové 2011 Kawasaki ZX-10R Ninja už jsme vás na konci minulého roku informovali. Jednalo se o svolávačku kvůli motoru. Teď už je podle továrny všechno v pořádku. Šlo o tohle.

AKTUALIZOVÁNO 5. 1. 2011:

Podle oficiálního stanoviska továrny šlo o problémy s ventily, které mohly způsobit “slabý výkon motoru“. Nyní je už všechno vyřešeno a problém se týkal jenom omezeného počtu motorek.

My ji samozřejmě pořád chceme, protože tohle bude opravdová pecka. Více o nové Ninje si můžete přečíst v naší krátké představovačce tady a tahle bestie samozřejmě nemůže chybět i mezi motorkami, na které se letos nejvíc těšíme.

AKTUALIZOVÁNO 21. 12. 2010:

Nejnovější informace z továrny mluví o problémech motorů, pokud jsou používány ve vysokých otáčkách, tzn. na závodní trati, ale nejde o žádné bezpečnostní riziko. I přesto, že byla motorka velmi intenzivně testována špičkovými závodníky WSBK, nebyly při testovacích jízdách žádné problémy objeveny.

Nejdříve se problémy měly týkat pouze motorek určených pro americký trh, ale nyní budou podle továrny zkontrolovány všechny vyrobené jednotky. Konkrétně ale nejsme schopni říci, jakého komponentu motoru se problémy týkají.

Podle informací z továrny by se měly problémy s motory týkat pouze amerického trhu. Dodávky prvních motorek v Evropě začnou během ledna a zatím není jasné, zda se jich to bude také týkat. Modely v USA se od těch evropských liší hodnotami maximálního výkonu, otáček a hluku.

Foto: Archiv

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno