Přední světový výrobce motocyklových přileb Shark představil svou kolekci pro rok 2012. Ani český a slovenský trh nebude ochuzen. Prohlédněte si aktuální designy prémiové řady RACE-R PRO & RACE-R

RACE-R PRO & RACE-R je sportovní přilba, která se na světový trh dostala již během roku 2011. Co hledat nového v její výbavě a konstrukci? Asi jako prvního si povšimněme nových pozměněných tvarů. Jak ukazují přiložené obrázky z aerodynamických tunelů, u téhle přilby se hodně pracovalo hlavně na tom, aby se s ní dalo jezdit rychle a přitom stále komfortně a bezpečně.

Rychlé jízdě není ovšem přizpůsoben pouze obtok vzduchu a ventilace, všechny tyto helmy mají už novou festovnější mechaniku a setkáte se zde také s plexisklem o unikátní tloušťce 4,25 mm, což je šíře, která již odolá kamínku vystřelenému proti přilbě i v těch největších rychlostech.

Mimochodem, přilba prošla už v Anglii nezávislým testem helem SHARP, kde i díky těmto úpravám získala plný počet pěti hvězdiček – spolu s bezpečností je v testu hodnocen i komfort, zpracování a kvalita helem.

Rozdíl mezi variantou RACE-R PRO a RACE-R je pouze v materiálu skeletu, jímž je v prvním případě karbonaramidová skořepina, zatímco u druhé (levnější) jde o laminát. Váha RACE-R PRO je udávána 1250 g.

Přilba RACE-R je přímo odvozena od modelu RACE-R PRO. Její použití je zaměřeno spíše pro cestování, než pro závody. Shark RACE-R je má i podobné dynamické vlastnosti a váží jen o 200 g víc.

Foto: Shark

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno