Známe jmého nového superbiku z Boloni – bude to Ducati 1199 Panigale. Motorka by se měla poprvé představit veřejnosti na výstavě Eicma v Miláně.

Aktualizováno:

Z amerického dealerství Ducati přišly exklusivní zprávy, že nová 1199 Panigale bude mít 195 koní a 176 kg hmotnosti – plně natankovaná! Takový výkon ve dvouválci bude naprosto masakrální záležitost. Bože, to jsou fantastická čísla…

 


Ducati potvrdila jméno nového superbiku dnes ráno spolu s velmi překvapivou zprávou, že 1199 Panigale nepojede příští rok v Mistrovství světa superbiků. Její debut ve WSBK bude až v roce 2013. Fabrika ale uveřejnila zprávu, že chce novou motorku nasadit do třídy Superstock 1000 už v příštím roce.

 

Původně se měla nová motorka jmenovat Ducati 1199 Superquadrata.

Tady je oficiální stanovisko:

Továrna Ducati oficiálně oznamuje, že nový superbike se bude jmenovat Ducati 1199 Panigale a jeho představení veřejnosti bude na výstavě v Miláně, která se koná od 10. – 13. listopadu. Naše motorka vzbudila obrovské nadšení a proto se nyní podívejte na video, které jsme uvolnili na kanál Youtube.

Jméno nového superbiku vzniklo z kombinace jeho objemu (1199 cm3) a historické oblasti Borgo Panigale v domovském městě továrny – tedy v Boloni.

Motorka by si měla svůj závodní debut odbýt už příští rok ve třídě Superstock 1000 a podle závodní programu továrny bude nasazena do světových superbiků až v roce 2013.

Tohle je jedna z možných podob nové motorky:

Foto: Archiv

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno