Karel Abraham nedokončil závod v Texasu, ve kterém si jeho týmový kolega Alvaro Bautista dojel pro jeden bod.

Těžkou závodní neděli má za sebou český jezdec Karel Abraham, který v texaském Austinu musel předčasně odstoupit ze závodu MotoGP. Jezdec Angel Nieto Teamu se zranil při sobotním pádě v kvalifikaci a za jeho odstoupením ze závodu stála bolest ze zranění způsobených právě při tomto pádu.

Druhý jezdec týmu Aspara Martineze, Španěl Alvaro Bautista, také po závodě na okruhu COTA neměl důvod k radosti, když po problémech s přilnavostí dojel do cíle až na 15. pozici.

 

Karel Abraham

„Musel jsem odstoupit ze závodu kvůli bolesti, kterou jsem měl po včerejší havárii. Je to divný pocit, protože jsem mohl dobře chodit, běhat a trénovat v posilovně, ale současně mne hodně bolí zápěstí, prsty, dlaň ruky, paže a záda. V zahřívacím tréninku jsem musel začít pracovat s ostatními svaly, abych pomohl svalům, které mne bolely, což ovšem v závodě způsobilo mnoho problémů. Chtěl jsem jezdit, ale bylo těžké dokázat rychle měnit směr nebo brzdit. Nakonec jsem dostal zprávu od týmu, abych zajel do boxu. Před závodem v Jerezu musím na rehabilitaci a doufám, že se mé svaly zotaví předtím, než se vrátím na trať. Ještě jsem v této sezoně nehavaroval, ale včera jsem šel k zemi v rychlosti více než 200 km/h, a bylo to dost bolestivé. Jsem šťastný, protože nic není zlomené, ale nebyl jsem schopen závodit. Mohl jsem být v souboji o bod s mým týmovým kolegou. Bohužel, mé tělo mi dnes nedovolilo dát do toho vše.“

 

Alvaro Bautista

„Důležité bylo, abychom našli dobrý pocit, který hledáme v první části sezony a doposud jsme nebyli schopni ho najít. V závodě pokračovaly naše problémy, neměl jsem přilnavost a nemohl jsem najít žádný pocit. Dosáhli jsme pokroku s motocyklem v zatáčkách, ale při výjezdech ze zatáček mi chybí trakce a tím ztrácíme hodně času. Budeme se snažit analyzovat data a porovnávat je s loňským rokem, abychom zjistili, proč máme tyto problémy, protože teoreticky jsou pneumatiky stejné jako minulý rok. Doufáme, že situaci napravíme v Evropě, kde budeme mít na motocyklu lepší pocity.”

 


zdroj: bikeracing.cz. foto: Angel Nieto team

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno