Ital Francesco Bagnaia se stal oficiální pilotem továrního Teamu Ducati pro rok 2021.

Závodní oddělení Ducati Corse oficiálně potvrdilo podpis smlouvy s italským závodníkem Francesco Bagnaiou. Třiadvacetiletý jezdec z Piedmontu se do hlavního továrního týmu italského výrobce přesune ze satelitní formace Pramac Racing a v příští sezoně tak královské kategorie MotoGP pojede opět po boku Australana Jacka Millera

 

 

Francesco Bagnaia:

*Chtěl jsem být jezdce Ducati ještě předtím, než jsem se v roce 2018 stal Mistrem světa Moto2, a oni si mne vybrali ještě předtím, než jsem věděl, že jednoho dne se jím stanu. Byla to naše sázka, protože do té chvíle jsem byl vždy rychlý jezdec, ale neměl jsem nic konkrétního a jistého.

*Ducati se rozhodla věřit mi ještě dříve, než všichni ostatní. Až do dnešního dne jsme nevěděli, jak to dopadne, ale kdybych se měl vrátit, udělal bych to znovu. Můj debut v MotoGP nebyl snadný, ale u Ducati se mě nikdy nezeptali, dali mi veškerou podporu a důvěru, kterou nováček potřebuje a v roce 2019 mě nechali sbírat zkušenosti.

*Poslouchal jsem je, věřil jsem jim, společně jsme se naučili navzájem poznávat a rozumíme si. Nyní tvoříme skvělý tým. Naučili mě metodu práce, která nám umožnila získat uspokojení a myslím, že to je jen začátek. Dnes jsem nejšťastnější člověk na světě, pro mne je to splněný sen. Být oficiálním jezdcem Ducati bylo vždy mojí ambicí a uspěl jsem společně se všemi, kteří ve mne vždy věřili, i když vždy vše neprobíhalo dobře.

*Zvláštní poděkování patří Claudiu Domenicalimu, Gigi Dall’Ignovi, Paolovi Ciabattimu a Davide Tardozzimu, za důvěru, Pramac Racing Teamu, který mne přivítal do své rodinu a VR46 Riders Academy, která mne po všechny ty roky vždy podporovala.“

 

 


zdroj: bikeracing.cz, foto Ducati Pramac

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno