Maverick Viňales MotoGP Yamaha Factory dokázal porazit italské rakety Ducati a dojet si pro vítězství v Grand Prix Kataru.

Vynikající závod zakončený vynikajícím výsledkem, má za sebou na úvod šampionátu MotoGP tovární pilot Yamahy Maverick Viňales. Mladý španělský pilot dokázal srdnatě čelit extra silným motocyklům Ducati, které zejména na cílové rovince předváděli maximální rychlosti z jiné planety.

Mavericky se v 15. kole posunul do čela závodu, kde zůstal až na cílovou čáru a připsal si tak své první letošní vítězství. Méně štěstí měl jeho týmový kolega Fabio Qartararo z Francie, který po solidním začátku závodu nedokázal udržet tempo, když z průběžné třetí pozice klesl na sedmou. V závěru závodu zabral a protáhl se na konečnou pátou pozici.

 

Maverick Viňales

„Závod byl obzvláště dobrý, protože jsem měl příležitost bojovat s ostatními jezdci, což je vždy důležité. Už je to dlouho, co jsem naposledy předjel tolik jezdců v jednom závodě. Na začátku závodu jsem od motocyklu cítil tento zvláštní pocit. Také ve čtvrtém tréninku, když jsme dělali simulaci závodu, jsem se cítil fantasticky, stejně tak v kvalifikaci. Jsem velmi vděčný, protože vítězství není snadné, takže si dnes užijeme. V nadcházejícím závodě budeme dále pracovat a pokusíme se znovu zlepšovat, protože víme, že se budou zlepšovat i naši soupeři. Chci poděkovat týmu, protože jsme letos v zimě odvedli dobrou práci. Myslím, že toto vítězství je velmi dobré pro morálku týmu, protože je vždy důležité důvěřovat si. Stále musíme pracovat na několika věcech, zejména na začátku závodu. Celkově si ale myslím, že v této sezoně dokážeme dobrou práci.“

 

 

Fabio Qartararo

„Na začátku závodu jsem se cítil silný. Jakmile jsem předjel Jacka Millera, dokázal jsem rychle chytit Joana Mira, ale pak jsem si všiml velkého poklesu kvality zadní pneumatiky, což jsme nečekali, protože jsem to během testu nebo tréninků zkoušel. Rozhodl jsem se trochu upravit svou jízdu, ale Maverick mě přesto předjel. Byl v jiné lize a měl mnohem větší přilnavost než já. Nakonec jsem mohl předjet Rinse a Millera, protože jsem jezdil jiným způsobem, takže je to něco pozitivního. V loňském roce jsme v obtížných dnech udělali chyby a skončili jsme na 14. místě nebo havarovali. Dnes jsme pátí a získali 11 bodů, což je v tak náročném dni dobré. Navíc jsem byl tři sekundy za Maverickem, takže to není tak špatné.“

 

Závod MOTOGP Katar – 2021

1/ Maverick Viňales /YAMAHA/
2/ Johann Zarco /DUCATI/  +1,092
3/ Pecco Bagnaia /DUCATI/  +1,129
4/ Joan Mir /SUZUKI/  +1,222
5/ Fabio Quartararo /YAMAHA/  +3,030
6/ Alex Rins /SUZUKI/  +3,357
7/ Aleix Espargaro /APRILIA/  +5,934
8/ Pol Espargaro /HONDA/  +5,990
9/ Jack Miller /DUCATI/  +7,058
10/ Enea Bastianini /DUCATI/  +9,288

 

 


zdroj: www.bikeracing.cz, foto: yamaha.racing

1 komentář

  1. Ja viem ze to bola chyba Mira ale aj tak bolo nadherne vidiet ako ho ofukli na tej rovinke tie cervene bestie.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno