Jonathan Rea prohlásil, že zlatá éra královské kubatury MotoGP skončila s odchodem Valentina Rossiho na konci loňské sezony.

Britský superbiker Jonathan Rea několikrát hovořil o tom, jak by chtěl přestoupit do královské kubatury MotoGP. Nyní se ale již smířil s tím, že se tento sen nestane skutečností a počítá se setrváním v šampionátu Mistrovství světa Superbiků.

Nyní ovšem tento několikanásobný mistr světa hovořil na téma aktuální situace v MotoGP, kdy odchod Valentina Rossiho označil za konec zlaté éry tohoto šampionátu. Zároveň ale dodává, že úroveň konkurence zde zůstává samozřejmě nadále velmi vysoká.

 

 

„Nemyslím si, že by to byl zcela zásadní moment pro šampionát, ale samozřejmě každý dobře ví, že Valentino Rossi byl obrovská atrakce. I bez něj na startovním roštu stále tribunám dominuje žlutá barva. Já osobně jsem fanouškem této éry, byla tam větší rivalita mezi jezdci jako Stoner, Pedrosa, Lorenzo, Rossi nebo Márquez. Nemohu ale říct, že by měla nová generace horší výkony, všichni jsou neuvěřitelně rychlí, ale vypadá to, že mezi nimi není žádná rivalita a všichni jsou přátelé. Pak závodům chybí drama, na kterých jsme byli zvyklí od dob Kevina Schwantze,“ řekl Jonathan Rea.

 

 

 

 


zdroj: www.bikeracing.cz, foto:repro Motohouse, kawasaki press

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno