Vedoucí projektu Yamahy v MotoGP pohovořil o posílení testovacího týmu, které by mělo být spojeno s angažováním Andrey Doviziosa.

Dle zákulisních informací již bylo rozhodnuto, že Jorge Lorenzo v příštím roce již nebude nadále zastávat roli oficiálního testovacího jezdce továrny Yamaha. Tuto roli by po něm měl převzít italský závodník Andrea Dovizioso, kterému se nepodařilo získat pro sezonu 2021 angažmá.

Nyní tuto informaci nepřímo potvrdil i vedoucí projektu Yamahy v šampionátu Mistrovství světa silničních motocyklů, kterým je pan Takahiro Sumi. Dle jeho slov chce Yamaha pro sezonu 2021 výrazně posílit testovací tým a Jorgeho příležitost již vypršela.

 

 

O tom, že Yamaha na Lorenzem zlomila hůl svědčí pak i to, že již nebyl do Valencie přizván jako případná náhrada za Valentina Rossiho.  A jako případný náhradník byl pro tento závod označen Garrett Gerloff.

„Naším cílem bylo absolvovat v Evropě letos mnohem více testů, ale bohužel to situace nedovolila. Je jasné, že takovou situaci před sezonou neočekával nikdo. Bohužel jsme tak ztratili výhodu v podobě Jorge Lorenza, jehož prací tak byl pouhý jeden test v Sepangu před startem sezony. Je to škoda, ale věřím, že v roce 2021 budeme moci více testovat. Neustále řešíme, jak výrazně posílit strukturu našeho testovacího týmu,“ řekl Takahiro Sumi.

 

 


zdroj: bikeracing.cz, foto: yamaha ducati

 

1 komentář

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno